Forbrugslån som sygeplejerske og sygeplejestuderende

Uanset om du er færdiguddannet sygeplejerske i arbejde, eller om du er i gang med at tage uddannelsen, så kan du optage et online forbrugslån. Det kan være du drømmer om en rejse med hele familien, at købe en ny bil eller nyt badeværelse til lejligheden. Uanset hvad, så kan du her blive klogere på, hvor du kan optage et forbrugslån som sygeplejerske og sygeplejestuderende. Din løn har meget at sige.

Din løn bestemmer mulighederne

Der er en række faktorer, der afgør om du har muligheden for at optage et lån som sygeplejerske -eller studerende. For det første skal du have en alder over 18 år, og nogle udbydere har endda en aldersgrænse op til 23 år. For det andet er det umuligt at blive godkendt, hvis du er registreret i RKI eller Debitor Registret.

Har du en fast indtægt, så har du langt flere muligheder for at optage et online forbrugslån. Denne behøver ikke nødvendigvis at være høj, men nogle selskaber har dog specifikke krav til årsindkomsten. Samtidig vil din løn afgøre, om du opnår en god kreditvurdering og dermed kan få en gunstig rente på dit forbrugslån som sygeplejestuderende eller sygeplejerske.

Hvad tjener en sygeplejerske?

Pr. 1. januar 2015 lå månedslønnen på mellem 23.157 og 24.352 kr. ved ansættelse på et sygehus. Ved ansættelse i en kommune lå lønnen på 23.472 – 24.657 kr. om måneden. I begge tilfælde gives den laveste løn i provinsen, mens den højeste løn gives i hovedstadsområdet. Med erfaring og tid kan du selvfølgelig opnå en højere løn end som nyuddannet, og derfor er det også værd at tage et kig på gennemsnitslønnen.

På sygehuse lå den gennemsnitlige årsindkomst for sygeplejersker i basisstillinger omkring 347.102 kroner, mens den for specialuddannede lå på 394.368 kr. Det svarer altså til en væsentlig højere månedsløn end hos de helt nyuddannede, hvilket kun er helt naturligt. Husk desuden på at lønniveauet ændrer sig år efter år. Du kan se løn & vilkår på DSR her.

Er du sygeplejestuderende, så modtager du som udgangspunkt SU. Rigtig mange vælger dog at have et studiejob ved siden af, fordi det er enormt oplagt for lige netop denne uddannelse. Arbejder man som vikar som sygeplejestuderende, så får man 142,53 kr. i timen. Derfor vil måneds- og årslønnen i høj grad afhænge af, hvor mange timer, du kan og vil have. For nogle vil lønnen overstige det maksimalt tilladte beløb for studrende på SU, og de er derfor nødsaget til at fravælge studiestøtten. Andre ligger under grænsen og modtager derfor begge dele samtidig.

Hvorfor er alt dette så relevant? Fordi det kan påvirke hvilke valgmuligheder du har som forbruger. Jo mere du tjener om året, desto bedre stillet vil du være som kunde.

Se også: Forbrugslån som studerende

Hvor kan du ansøge?

Som uddannet sygeplejerske har du gode muligheder for at blive godkendt til et forbrugslån. Selv som helt nyuddannet har du en årsindkomst, som opfylder kravet hos langt de fleste udbydere. For de studerende er det vanskeligere at forudsige, eftersom indtægten i høj grad vil variere. Men der findes masser af udbydere, som blot kræver et fast arbejde, eller som ikke har nogen krav til økonomien. Derfor har du altså stadig rig mulighed for at ansøge om et forbrugslån som sygeplejestuderende.

I oversigterne her på siden kan du nemt og hurtigt skabe dig et overblik over dine muligheder for at optage et forbrugslån som sygeplejerske og sygeplejestuderende. Her kan du finde information om en lang række udbydere. Du kan bl.a. se mulige beløb, løbetid, eksempel på renten samt krav til ansøgeren. På den måde får du hurtigt overblik over alle de nødvendige informationer, og du kan sammenligne selskaberne på kryds og tværs. Find 2-3 relevante selskaber for dig og indsend din ansøgning i dag for at se, hvad de kan tilbyde.

Det er enkelt og ligetil at få et overblik via www.forbrugslan-guiden.dk.